Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Árnyismeret:

Titkosítás...takarás...rejtegetés. Vajon mit jelent az árnyismeret kifejezés? Talán a kísértetjárást? Talán a természetfeletti eseményeket? Vagy talán... Az Árnyismeret  nem más, mint a sokszínű mágikus faj általános ismertetőórája, melyen a diákok nem csak a beszédképtelen lényekről szereznek ismereteket, hanem jó maguk fajtájáról is. Vérfarkasok, vámpírok, tündék, koboldok...olyan fajok, melyek egymással kapcsolatban állnak. Vajon miként alkalmazkodnak egymáshoz ezek a lények? Az árnyismeret arra szolgál, hogy az eddig még ismeretlen okokat, ismertté tegye, hogy megtanítsa az egyes mágikus lények ellen való megfelelő védekezést, s arra, hogy elkápráztassa a diákokat. Egy gyakorlati óra lehetővé teszi a nebulók számára, hogy önmaguk végezzenek kutatást az általuk kiválasztott fajon, a többi megismerteti őket a rajtuk kívül élő lényekkel.

 

Mágiatan:

Eme kifinomult tantárgy megérdemli a neki szánt figyelmet. Összetett témán alapul. Nem csak magáról a mágiáról van szó, hanem arról is, hogy hogyan hódítsd meg, hogyan hasznosítsd a megszerzett tudást. Mágiatanon belül megtanulod, milyen bűbájok és igézések kísérik életed útját. A mindennapi életben is szükséged lehet rájuk, ha időt akarsz spórolni, de vigyázz, mert nem olyan könnyű a téma, mint hinnéd. Koncentrációra szükséged lesz és nem kell neki menni a falnak, mert te akkor is megcsinálod. Hidegvér és tiszta fej, ez a lényege. Ebben az esetben valószínűleg sikerülni is fog, az adott varázslat. Ne higgyétek, hogy csak össze – vissza hadonászás lesz, mert nem csak a mozdulatokon múlik az egész,mert az elmélet is nagyon fontos.

 

Sötét mágia:

A látszat néha csal, ahogy a mondás is szól. Nem sötét gyilkosokat nevelünk, hogy azok majd rettegésben tartsák a világot, hanem az odakint rejtőző veszélyekkel ismertetjük meg a diákokat. Terítékre kerül azon tiltott varázslatok elméleti része, amit az évek során alaposan ki kell ismerniük, s ha már védekezni nem tudnak ellenük, jobb, ha tisztában vannak az elméleti résszel. A második félévben az illúziómágia becses varázslatait sajátíthatják el, melyhez nélkülözhetetlen a kreativitás és a fantázia. Káprázatos dolgok szemtanúi lehetnek, melyeket ők maguk hajtanak végre, s rádöbbentik őket, hogy a mágia nem csak az átkokról, meg a kotyvasztott italokról szól.

 

 

Fegyverismeret és csatamágia:

Védősisakot fel, pálcákat a kézbe, kezdődhet a párbaj.Eme tantárgy azzal szolgál a diákoknak, hogy minden egyes máguspárbaj trükköt megtanítson nekik. A csatamágián kívül még nagy hangsúlyt fektet a varázsfegyverekre is, amivel szintúgy harcokban állhatja meg a mágus a helyét.A tanórák nagy része gyakorlat, mivel így lehet a legjobban elsajátítani az átkokat, támadó- és védővarázslatokat. Elméleti szinten csak a varázslat elrontásával foglalkozunk, mivel remélhetőleg nem lesz olyan alkalom, amikor gyakorlatban mutatják be.

 

Átváltozástan:

Ebben a tantárgyban található minden olyan dolog, ami azzal foglalkozik, hogy egy valamiből egy másik valamit transzformáljon. Ezért, itt megtalálható az Átváltoztatástan, az Alkimista technikák, és az Animágia is.Az Átváltoztatástan foglalkozik a pálcás varázslatokkal, és általában tárgyakat változtat át, más tárgyakká.A sokak által vitatott Alkimista technikákat is itt tanuljuk, amihez nem szükséges a pálca. Itt alkimista köröket használunk, és az arany létrehozásán kívül mással is foglalkozunk. Általában több tárgyból varázsolunk egy tárgyat, vagy élőlényt.Az utolsó témakör, amivel itt foglalkozunk az az Animágia. Itt már a saját testünket formáljuk át egy adott állattá, vagy egy másik személyé.Kicsit baleset veszélyes, de szórakoztató órákra lehet számítani eme tantárgyban.

 

 Mágiatörténelem:

Mágiatörténelem… ízlelgesd egy kicsit a szó jelentését és máris rájössz, hogy mi is a célja ennek az órának. Érdekel a múltad, a jelened és esetleg a jövőd? Hisz a múltból tudunk következtetni a jelenre, amiből következik a jövő. Tág fogalom valóban és nem is kis dolog a történelem megértése. Összefüggések értése nélkül elvesztél. Itt nem az évszámok a lényegek, maga a múlt rejtelmei adnak nekünk válaszokat. Őseink hagyatékaira koncentrálunk és próbáljuk az észjárásaikat megérteni. Mivel nem csak emberek alkotják már a társadalmat, így más fajok történelmébe is belekóstolhatsz, hisz azok is hatással vannak az életünkre.Érdekes csatáknak és harcoknak lehetsz fül tanúja, ha bemerészkedsz a Mágiatörténelem órára, hisz nem csak tömény elmélet ez az egész, itt magára a szabad gondolkodásra lesz szükséged.

 

 

 Gyógyítás és növényismeret:

Szeretnél több dolgot megtudni a gyógyításról, hogy mi is szükséges hozzá? Nos akkor ajánlom figyelmedbe a Gyógyítás és növényismeret órát.
Ha érdekelnek a különböző növények, akkor valóban hasznos dolog lesz számodra eme tantárgy. Sok fajta élőlény vesz minket körbe, aminek ismerete néha elmaradhatatlan. Szükség van rá a mindennapi életben. Hisz mint tudjuk nem csak kedves és barátságos növények élnek bolygónkon, hanem az ártalom is megtalálható bennük. Amilyen gyorsan segít az emberi életen, ugyan olyan gyorsan képes ettől megszabadulni.
Összetett tantárgy, és nem csak magára a gyógyításra és a növényekre alapul, hisz a gyógyításhoz elmaradhatatlan tantárgy a bájitaltan. Eme tantárgy szoros kapcsolatot tart fent egymással. Mivel az erdőkben találod meg a legtöbb növényt, sajnos egyéb állatok ismerete se maradhat ki a gyógyítás teljes mágiájának elsajátításából.
De vigyázz, mint említettem fontos tényezőként szolgál az összpontosítás és a megfelelő odafigyelés, mert különben a munkádnak nem Happy End lesz a vége…


Bájitaltan:

A pálca használat nélküli mágia egyik legrejtélyesebb és veszélyesebb területe. Konkrétan főzet készítésen alapul, a pálca használata csak érdemtelen mértékben használatos. Vigyázz milyen céllal állsz neki az ismerkedésnek, mert nem biztos hogy kedvező végeredménnyel jössz ki belőle.
Ami nem azt jelenti, hogy csak rossz ága van ennek a tantárgy. Hasznos mindent éren, hisz nélküle valószínűleg a betegségek már mindenkit megöltek volna. Itt nem csak az orvoslásról lesz szó.  Ezek a bájitalok szükségesek lehetnek egyéb harcokhoz, de ugyanúgy használhatod őket a magad és mások szórakoztatására is.
Csak el ne felejtsd, hogy mit hogyan teszel az üstbe, mert ha véletlenül összekeverd a hozzávalókat… elég rossz vége lehet a bulinak.
Napjainkban egyre több bájital keverő van, és sok haszon származik ebből az emberiség számára…