Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Karalapító: Paula Prubell
Jelkép: Kolibri, a szélsebes és kecses, annyira kicsi, hogy ha akar, észrevétlen marad

Karvezető: Rocco D’Alessandro


Prubell. Mi ez, valami márkanév? Talán egy parfüm? Esetleg egy divatüzlet neve? Nos, kedves olvasó, nem jársz messze az igazságtól.
Már a név is különlegességet sejtet. Olyan, mint azok, akik ebbe a karba tartoznak. Egyetlen Prubellest sem nevezhetnénk átlagosnak. A megjelenésük eltér a megszokottól, vannak köztük olyanok, akik szépek, elegánsak, kecsesek, kiváló ízléssel vannak megáldva. Ők a megtévesztés mesterei, úgyhogy ne dőlj be a látszatnak. Miután jobban megfigyelted őket, észre veheted, hogy körüllengi őket a titokzatosság, s még valami, amit talán elsőre be sem tudsz azonosítani. A gyanú mégis alaposan befészkeli magát a gondolataid közé, hogy valami nagyon nincs rendben körülöttük. Furcsa, kellemetlen érzés kerít hatalmába, ha egy valódi Prubellessel hoz össze a sors. Talán a szemük villanása, vagy a benne rejtőző mélység és sötétség az, ami aggodalomra ad okot. Hiába kedvesek, és bizonyos helyzetekben behízelgők, mégis nehezen tudnak meggyőzni, hogy tisztességesek a szándékaik. Viszont minden más egyebet el tudnak veled hitetni.
A másik csoportba azok tartoznak, akik már nem is próbálják leplezni énjük sötét oldalát. Mogorvák, morcosak, a kedvesség számukra ismeretlen fogalom. A társadalom sem igen fogadja be őket, viszont rendkívül hűségesek, és ragaszkodóak azokhoz, akiket egyszer a bizalmukba fogadnak.
Mindegy, melyik csoporthoz tartoznak, mégis sok közös van a jellemükben. Gyakran láthatod őket összesúgni a hátad mögött, sötét sarkokban pusmogni, mintha összeesküvést szőnének. Jobb, ha távol tartod magad tőlük, hacsak nem akarsz kétes ügyletekbe keveredni. Fölösleges szimatolni utánuk, ahhoz túlságosan agyafúrtak, hogy könnyen le lehessen őket buktatni. Nem csak fifikásak, de jó a szimatuk, nem csak a bajt, hanem a jó üzletet is elsőre kiszúrják. Szinte mindannyian megbecsült helyet foglalnak el a társadalmi ranglétrán, tehát az elithez tartoznak. Ennek ellenére – vagy épp ezért - nem túl sok erkölcsi érzékkel vannak megáldva, így könnyen keverednek kétes üzletekbe. Tagjaik között helyet kapnak bűnözők, és alvilági alakok gyermekei.
Mindez nem a véletlen műve, hiszen maga az alapító is kétes hírnévnek örvendett. Paula Prubell nem volt hétköznapi személy. Mind a mágusvilágban, mind a muglik között hatalmas hírnévre tett szert, igaz eredeti neve Lucretia Bartolocci volt, és csak az eltűnése után vette fel a Paula nevet. Róla csak superlativusokban beszélhetünk, hiszen nem csak gyönyörű volt, személyében egy igazi divatdiktátort tisztelhettünk. Különleges ízléséhez hatalmas akaraterő, és bizonyítási vágy társult. Még alig töltötte be a huszonötödik életévét, már akkora vagyonra tett szert, hogy ha csak a kamatait élte volna fel, akkor sem lett volna gondja a halála napjáig.
Na de Paulának mindez nem volt elég. Akinek pénze van, annak hatalom is összpontosul a kezében, és ez teljesen megrészegítette. Egyre többet és többet akart. Rögeszméjének szinte megszállottjává vált, mindenhol elsőként akart ott lenni, minden díjat és elismerést ő akart bezsebelni, minden különlegességet ő akart magának megszerezni először. Kevesen tudták róla, hogy animágus volt, mégpedig kolibrivé tudott átváltozni. Mégis volt benne valami, ami erre a madárra emlékeztet, úgyhogy az alvilágban csak uccello mosca néven vált hírhedtté. Csempészéssel kezdte, hiszen akkortájt még nem mindent lehetett beszerezni könnyedén, majd egyre veszélyesebb játékokba ment bele. Végül már attól sem riadt vissza, hogy vetélytársait eltegye láb alól. Épp ez okozta a vesztét. Egyszer nem volt elég körültekintő, és lebukott. Nem volt más választása, menekülnie kellett. Meg sem állt a Bermuda háromszögig, ahol is elsüllyedt a hajója, s egyedül ő élte túl a katasztrófát, hiszen kolibri alakban egyszerűen elröppent. Mivel mágus volt, és repülve a sziget minden rejtett zugát felfedezte, hamarosan sikerült rálelnie az éppen épülő iskolára. Új személyazonosságot talált ki magának, és Edward Erixirt-hez és Alexander Arcaea-hoz közel férkőzött. Ugyan rengeteg idejébe tellett, de végül megszerezte magának a karvezetői státust. Így már megállapodhatott, és nem kellett folyton attól rettegnie, hogy a nyomára bukkannak. Mivel gyermeke sosem volt, így diákjait felnőttként kezelte, és az arra érdemeseket megtanította minden praktikára, amit csak használt az évek során. Számos tanítványa lépett később kapcsolatba az alvilággal, és tett szert hasonló hírnévre, mint mestere. Paula ötven éves korában, önkezével vetett véget életének, mikor már egyre szaporodó ráncait még varázslattal sem tudta eltűntetni. Számára ugyanis az öregség elviselhetetlen volt, így jobbnak látta, ha elbúcsúzik ettől a … porhüvelytől.

 

Mottó: "Semmi nem hozza úgy össze az embereket, mint a közös káros szenvedély és a sötét titkok."