Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyszer volt, hol nem volt…

Illetve még most is a Bermuda-szigeten áll, Jonathan Dexternon által alapított iskola. Jonathan célja nem más volt, minthogy mágusokat képezzen az iskolájában. Ellenben ez a külvilágtól eléggé elszigetelt iskola nem sok érdeklődést kapott a diákoktól. Csak olyan diákok jöttek akiket a fekete mágia érdekelt, de törvény tiltotta, hogy fekete mágiát oktasson számukra. Így az iskola alapítója kénytelen volt bezárni az intézet kapuit.
De a kapuzárásig nem sikerült eljutnia, mivel az éjszaka leple alatt egy vámpír felkereste. Eme vámpír nem volt más, mint Nicolas Nequam. Felajánlotta a mágusnak, hogy képezze ki a vámpírjait mágusokká, hogy erősebb hadsereget létesíthessen a vérfarkasok elleni harcban. Jonathan belegyezett, és elvállalta a feladatot. Ennek köszönhetően nem kellett bezárnia az iskoláját.
Mivel vámpírok kezdtek el az iskolába járni, így kénytelen volt elrejteni a világ szeme elől az intézetét. Ezért egy mágikus ködöt vont a sziget köré, hogy ezzel meggátolja a kíváncsiskodó szemeket. De a mugliknak feltűnt, hogy amelyik hajó arra jár azt soha többé nem látják. És mint várható a mugliktól kitalálták a kísérteties „Bermuda háromszög” legendáját. Ez persze az igazgató kezébe játszott, mivel még kevesebb esélye volt a lebukásra.
Teltek a hónapok, amikor egy másik ködös este a vérfarkasok hírhedt vezére, Fernando Ferox kereste fel, ugyan azzal a kéréssel a mágust. Szintúgy a vámpír-vérfarkas háborúba akarta a létező legerősebb mágiával is bíró vérfarkasokat. Mivel a diákok létszáma Dexternon számára még mindig kevés volt, így beleegyezett.
Az iskolában is jól kiéleződött a háború általi ellentétek, aminek a pusztítását a sima emberi mágusok szenvedték el. Ezért Jonathan drasztikus lépéseket tett az ellentétek elsimításáért. Egy béketárgyalást hívott össze, aminek röviden az lett a vége, hogy sikerült kibékítenie a két ellentétes fajt. Azóta él békességben a két faj egymás mellett, és a mágusoknak sem kell félniük, hogy egy kődarab a fejükre esik.
Az iskola fenntartása a napokig remekül működik, hiszen az ifjú vámpíroknak, és vérfarkasoknak itt lehetőségük van, hogy megtanuljanak mindent, ami a mágiáról szól, és a mágusoknak is lehetőségük van olyan tantárgyakat tanulni, amit máshol nem lehetséges.
Az egyre inkább sikeres iskola híre eljutott a mágusok közé is. Paula Prubell, a divat őrült,
de annál inkább figyelmesebb vezér felajánlotta csatlakozását és erősítését az iskolának, ezzel megalapozta a három kar létrejöttét, amik vezetőjük neveit kapták: Nequam, Ferox, Prubell.


Rejtélyes bermudai háromszög… Mindenki hallhatott már róla, de csak nagyon kevesen tudják, hogy mi is lappang a köd mögött, és hogy valójában az „elveszett” repülők, hajók nem is vesznek el.
A köd nem véletlenül van ott. Célja nem más mint a Bermuda-szigeten található Dexternon mágusiskola elrejtése a világ szeme elől. A repülőgépeknek, hajóknak pedig konkrét úti céljuk eme sziget, mivel az utasok ifjonc mágusok, akik arra várnak, hogy eme rejtélyes intézetben folytassák a tanulmányaikat.
A szigeten található egy leszálló pálya, és egy kikötő is, ahonnan gyalog, vagy bármilyen más szárazföldi járművel el lehet jutni a városba, ahol az iskola is található. A városban minden megtalálható, ami egy normális nagyvárosban van. De a sok mugli bolt mellett találhatóak különböző varázsboltok, amikben a fiatal mágusok megtalálhatnak bármit, ami szükséges a tanulmányaikhoz.
A város központjától egy rövid séta az iskola, aminek a kapuja mögött a szépen gondozott kert található. Azon belül pedig az iskola részei vannak.
Az időjárás igen kedvező errefelé, hiszen csak két évszak van. Az egyik a nyár, a másik pedig az enyhébb tél. Vagyis télen is elég egy sima pulóvert felvenni.